Párkapcsolati terápia

Párkapcsolati managerként 2006 óta segítem a társtalálást és a párkapcsolatok helyreállítását. 
Vallom, hogy egy jó szakmához is kell az iskola, akkor egy jó párkapcsolathoz miért ne kéne?! Az általam kidolgozott módszer nem osztályban évek alatt és nem tankönyv által sajátítható el. Konzultációim vagy mélysége miatt: terápiáim, - pl.: gyermekkorból vagy előző kapcsolatokból hordozott, akár évtizedek óta mélyen gyökerező problémákat szüntetek meg – személyre szabottan, négyszemközt, diszkréten zajlanak. 
A folyamat: a kezelt személy és a probléma jellegéhez szabottan zajló beszélgetések során a probléma feltárása, majd annak megszüntetése, a vágyott élet irányában a változás előidézése, annak gyakorlati megvalósítása. 
Időtartama függ a befogadástól és a problémától. A boldogságért meg kell dolgozni! Az eredmény egy életre szól!    

A társkereső „piac” igen nagy merítést tesz lehetővé, mégis hosszú évek, és zsákutcás kapcsolatokat eredményez. 
Éppen ezért foglalkozom én személyre szabottan a társkeresőimmel, és azokkal, akik tanácsadásért fordulnak hozzám.

Egy jó párkapcsolat életminőség javulást eredményez.

Magamról:  http://igaztars.hu/assets/public/img/news/operajanuár (7).JPG

Sokan kérdezik, hogyan lettem az, aki: a társkeresési tréningek megalkotója, az IgazTárs társkereső iroda alapítója, s ahogyan a média nevez: az ország RandiGuruja.

A legegyszerűbb válasz az, hogy tapasztalati úton, tanulva a saját és a környezetem pártalálási nehézségeiből, a csalódásokból és szerelmekből, az emberi természet útvesztőiből és annak pszichológiai megismeréséből, tanulva a legjobb szakemberektől.

S mi a romantikusabb, prózaibb verzió?

Mint a legtöbb lány, én is álmodoztam a pártalálásról, a holtodiglan-holtomiglan kölcsönös szerelemről. Ez meg is valósult. 7 évig voltunk együtt, a bűvös 7 év. Az évek során a kapcsolatunk 2 év után stagnálni kezdett, majd ellaposodott. A sok szép emlék és a tőle kapott rengeteg bíztatás tartott össze minket. Fiatalok voltunk, és e területen kissé tudatlanok. Vallom, utólag is, ha anyósom, akkor nem áll közénk, a szerelmünk ma is élne. A volt párom óvott, védett, de kapcsolatunkat csak kikezdte az anyai önzés.  A szakítást nehezen éltem meg, a gyászidőszak kb. másfél év volt.

Ez éppen elég idő volt arra, hogy elgondolkodjak a kapcsolatok dinamikáján, a szerelem természetén, és azon, hogyan tudnám legközelebb jobban csinálni.  Magam köré gyűjtöttem azokat az embereket, akik segítettek összerakni a lelkemet és újra talpra állni. Több szakembernél megfordultam ekkor, kiszűrtem kik hatékonyak, és a legjobbakkal kezdtem el dolgozni, először saját magamon, később a tréningemen.

Időközben újra kikerültem a párválasztás piacára. Így a saját bőrömön is megtapasztalhattam azt, amit a barátnőim már évek óta mondogattak: nagyon nehéz párt találni, kevés igazi férfi van, aki megfogja az ember lányát. Sem udvarolni nem tudnak, sem férfiként megnyilvánulni. A társkeresés nem könnyű, de hogy ennyire?! Pedig mennyi férfiban megvan a lehetőség, csak nem tudják felszínre hozni a valódi énjüket. Közhelyekkel próbálkoznak, erőlködnek. Az ismerkedés, a hódítás, az udvarlás lehetetlen küldetésnek tűnt számukra.

Ekkor, a valós társkeresési, pártalálási problémákat felmérve hoztam létre a RandiGuru tréninget. Azt, hogy ez egy valós igényen alapuló szolgáltatás, az bizonyította, hogy rövidesen rengeteg különböző végzettségű, életvitelű, temperamentumú, vallású, gondolkodású férfi jött hozzám az ország más és más szegletéből.

Ez volt az első tréning, ami egy mindenkit érintő problémával foglalkozott, összetetten, több szempontból és több módszerrel megközelítve. Először feltártuk a szakítás okát, az az előtti és utáni állapotokat, a sérelmeket és sérüléseket, az otthonról hozott mintákat, a hamis ön ill. idea képet, majd a RandiGuru tréning által új világ nyílt meg az újra nyitott, lelkes társkeresőnek.

Nálunk a pártalálási, társkeresési nehézségekbe ütközők, a szakítás utáni mélységekkel küszködők megtalálták önmagukat, felszínre hoztuk és kidomborítottuk a vonzó tulajdonságaikat, magabiztosságot, és önbizalmat kaphattak.

A társkereső iroda születése:

A végzett tagok közül akkoriban többen jelezték, hogy ismerkednének, de nem tudnak hol. A személytelen, online társkereső oldalaktól elzárkóztak, az irodáknál nem érezték, hogy igazán foglalkoznának az érző, emberi mivoltukkal és az igényeikkel. Ekkor jött az ötlet, hogy csináljak egy hagyományos alapokon nyugvó országos társkereső irodát, amelyben a személyes kapcsolat központi szerepet játszik. Ennek már több mint egy évtizede, amely alatt számos kivirult, magabiztos ember találta meg nálunk élete párját.

Az ország RandiGuruja névvel a média illetett a munkásságom láttán, néhány megkeresés és nyilvános szereplés után. Nos, ezzel úgy vagyok, hogyha a boldogság és a szerelem kibontakozásának előmozdítása azt jelenti, hogy én lettem az ország RandiGuruja, akkor büszkén vállalom ezt a szerepet.

 

http://igaztars.hu/assets/public/img/news/20140127-143836-g.jpg


Területek, melyeket tanítok:

•    Reális önbizalom
Az elveszett önbizalmát helyre tenni. Egy régi kapcsolat mély nyomokat tud hagyni, egy szerelemben megnyílt szív könnyen szerez mély sebeket. Ezeket mind orvosolni tudom, ha van befogadás, nyitottság, és őszinteség a kezelt fél részéről. 
•    Valós önkép, mely akár már gyermekkorban hamis kép megformálása miatt eltér a valóstól. Négyszemközti konzultációim által valós önképet kapnak a társkeresők. Ezáltal sokkal könnyebben tudja azt, milyennek látja a környezete, ki illik hozzá, milyen társ, és a környezetében milyen hatásokat vált ki
•    Önismeret: az önismeret általában eltér attól, amit a külvilág lát. Ahogy a saját hangunkat a fejünkben nem úgy halljuk, mint a külvilág, magunkat is másképpen látjuk, gondoljuk, mint a külvilág. Erről adok valós képet. 
•    Lelki béke megteremtése. Ez a mai világban kevés emberben létezik. Megvalósítható, és birtokolható. 
•    Harmónia önmagával és a világgal
•    Tudatos társkeresés és kapcsolatépítés
•    Boldogság útja és megtartása éveken át
•    Szerelem megélése kölcsönösen
•    Udvarlás: Az udvarlás sosem megy ki a divatból. Teljes mértékben megértem azon férfiakat, akik azt kérdezték tőlem, hogyan udvaroljanak? Nem volt lehetőségük tanulni, hiszen nincs olyan intézmény, nincs olyan családi indíttatás, ahol ezt elsajátíthatták volna
•    Szerepek: a szerepek keveredtek, és a nők kezdték felvenni a férfi szerepeket, és fordítva. Ennek a helyes útját is tanítom, mind a nőknek, mind a férfiaknak. 
•    Randevú témák, helyszínek, az első találkozás után a második találkozás kiprovokálása, megteremtése, vonzó én kifejezése
•    Ideális társ realizálása. A társkeresőknél előfordul olyan tapasztalás, hogy ugyan azt vonzzák be, pedig már mást szeretnének. Ennek okát feltárjuk, és ezen változtatunk. 
•    Kommunikáció: mit és mennyit az első randevún ahhoz, hogy a vonzalom, az érdeklődés felkeltés megvalósuljon
•    Blokkok oldása: előző párkapcsolatok, gyermekkori hatások oldása
•    Életvezetés: párkapcsolat területén
•    Blokkok oldása: előző párkapcsolatok lezárása
•    Testbeszéd: a test beszédének tudatosítása, a másik fél testbeszédének értelmezése
•    Előnyös külső kialakítása: nőknél nőies, férfiaknál férfias külső

Kiknek:

•    Kezdőknek, és újrakezdőknek is szól a konzultáció, akik eddig nem sajátították el, vagy elfelejtettek ismerkedni, randevúzni, a kapcsolatot szinten tartani. 
•    Új életre vágyóknak: akik mindig ugyan azt vonzzák be, és szeretnének ezen változtatni. 
•    Társkeresőknek, akik ismerkednének, és megtalálnák az igazit, vagy már megtalálták, de nem tudnak tovább lépni.
•    Akik nem tudják magukat adni egy kapcsolatban, és szeretnének 
•    Párkapcsolatban élőknek, akik elégedetlenek párkapcsolatukkal, ezen változtatnának mindketten, vagy változtatna: az egyik fél.
•    Azoknak is, akik szeretnék tiszta lappal kezdeni az új kapcsolatukat, és megválnának a múltjuk sötét és nyomasztó árnyékától.


Mi a probléma a társkereséskor, miért van olyan sok magányos ember? Miért romlanak meg a párkapcsolatok?

Folyamatosan kutatom, figyelem, akik hozzám fordulnak segítségért, vagy a környezetben levők miért nem találnak társra? Rengeteg okot találtam. Az egyik, amin a legnehezebb vagy lehetetlen változtatni, a rajtuk kívül álló ok. Amin lehet változtatni, azon változtassunk!

Íme a munkahely mint hasonlat leírása kicsit másképpen mint a megszokott:
Az álláskeresésnél az állást általában könnyebben elérik az emberek. Vajon mi lehet ennek az oka? Például: képzéseken vett részt, megtanulta a szakmáját. Rettentő kitartással kereste az állást. Hajlandó akár órákat utazni a munkahelyére. Kompromisszumot kötött a munkahely távolságával, a munkahely körülményeivel, a főnökséggel, a kollégákkal, a fizetéssel, az elvárásokkal, stb. Miért? Mert szüksége van bevételre, más néven fizetésre, 
Így hajlandó megalkudni, és kitartóan keresni, nem feladni. Ha olyan munkakörben szeretne elhelyezkedni, amit szeret is, akkor hajlandó évekig ülni az iskolapadban, energiát, időt, pénztárcát nem kímélve. Aztán sokadmagával próbál elhelyezkedni, kisebb nagyobb sikerrel. A kijelölt ranglétrán türelmesen megvárja, mikor léphet feljebb, mire elérheti a megálmodott pozíciót, munkakört. Mennyi önfeláldozás, kompromisszum, megalkuvás, stb. igaz! 

Párkapcsolati szempontból: 

Nem tesz meg eleget a társkereső, sem a kapcsolatban élő felek sem a sikerért, a boldogságáért.  Rohanó, elvárásokra alapozott világban élünk.  A legfontosabb ami kikerül a fókuszból, a párkapcsolat. Amikor már késő, vagy majdnem késő, esetleg akkor fordulnak szakemberhez. A fenti példámra visszautalva, a kitűzött állásért évek küzdése az út. Eközben elrohan az élet a fiatal korosztály mellett. A társtalanság okait hosszan lehetne még sorolni, inkább azt javaslom, ha társat keres, vagy párkapcsolata szétesőben van, keressen fel még ma, az időt megállítani nem tudjuk.  


Egy jó társért mit tesz meg a társkereső? 

•    Keres. Több fórumon fent van. Esetleg csinosítja magát. A külső mellett elfelejtődik a belső szépség, a belső harmónia fejlesztése. 
•    Ismerkedik. Személyesen, chaten, vagy telefonon beszélgetések sorozata.
•    Találkozik. Személyes benyomást szerez.
•    Szelektál. Mint egy matematikai művelet, oszt, szoroz, kivon.
•    Dönt. Az eredményt összegzi.
•    Választ. Bízik a megérzésében, és a benyomásokban. Mindent egyre esetleg néhányra tesz fel, majd később újra szelektál.
Valóban CSAK ennyit tesznek meg általában az emberek az életük párjáért?!
Ha ennél többet tesz Ön meg, akkor Ön átlag feletti a társkeresésben. Gratulálok! 


Néhány példa, ami miatt nem talál társat a kereső, vagy ami miatt a párkapcsolata nem jól működik:   http://igaztars.hu/assets/public/img/news/joblikkL.JPG

•    Önbizalomhiány

•    Túlzott önbizalom
•    Álarc viselése
•    Téves önismeret
•    Túlidealizált társ keresése
•    Elhamarkodott döntés
•    Birtoklás
•    Előző párkapcsolata nyomait viszi tovább
•    Figyelemhiány
•    Kompromisszum képtelenség
•    Túlzott elvárások
•    A női, ill. a férfi szerepek betöltésének hiánya
•    Az őszinteség, a teljes nyitottság hiánya
•    Az egészséges kompromisszum hiánya 
•    Nincs komfort érzete a feleknek, vagy az egyik félnek
•    Megfelelési kényszer
•    Alárendeltség

    

Szeretettel:     Tóth Kornélia, az ország RandiGuruja.
Szerelemfilozófus.

Az oldal
tetejére